Tuesday, May 5, 2009

Alya tukar nama...

Dah dekat 3 minggu alya demam.naik risau plak...yelah asyik demam, selsema & batuk.dah banyak klinik yana g.tak kisahlah berhabis duit pun janji anak kita sihat.Lepas tu MIL ada bgthu yana.mgkn alya ni kena tukar nama tu.mana tahu dia berat ke nak bawak nama tu.hmmm yana rasa nama tu taklah susah sangat sbb yana yang bagi nama tu Alya Syazwani.tapi takpelah yana ikut je mgkn ada betulnye.so makcik yana yang bagi nama.dia bagi nama anis.so sekarang kat umah diaorg semua panggil anis.cuma kadang2 tu tertukar gak,yelah dah terbiasa.tapi takpelah kat blog ni yana panggil alya je.sbb yana mmg suka nama tu daripada sebelum alya dilahirkan lagi.

3 comments:

Noina said...

ina rasa nama tu kdg2 takde kena mengena kot..emm..takut nanti Alya keliru pulak..tapi klu nak tukar pun takpe..hehe..byk sket nama..mungkin demam pasal nak pandai agaknya..budak2 klu demam pasal nak pandai buat mcm2..hehe..takpe..layankan aje demam Alya tu..kdg2 masa demam ni la dia nak manje2 ngan kita..Sian Alya demam..Nabila baru jer lepas demam..huhu..penat..tapi takpelah..dah nak kena camne kan?hehe...

Mama Qaseh said...

Skrg memg musim laa bdk2 dmam kan cuaca pns dn kering jer..
Tntang nma tue pnh jga dgar tp not sure btul @ tak..

Style said...

salam Yana,
saya Liana, maaf mengganggu...
demam tu biasa utk bayi berumur bawah 2 tahun sbb tu islam galakkan bayi perlukan susu ibu sehingga berumur 2 tahun sbb susu ibu adalah antibodi/makanan terbaik utk bayi masing2... demam/batuk/selesema adalah maybe disebabkan environment cth: berjangkit dgn sape2 ke, cuaca panas/sejuk sgt ke, etc...

kita tak sepatutnye percaya yg tukar nama tu bole baikkan penyakit anak kite sbb penyakit tu dtg drpd ALLAH SWT, dan pulihnya sesuatu penyakit juga adalah dgn izin ALLAH SWT...

nama yg terbaik utk anak2 adalah nama yg diberikan oleh kedua2 ibubapa bayi itu sendiri semasa 7 hari dilahirkan... yg penting nama tu ada maksud dlm Islam...

Liana suka nama Alya tu n kalau bole panggillah dgn nama penuh not aya/yaya/baby/kakak/adik... hehehe...

minta maaf kalau Liana tersalah cakap hanya berkongsi apa yg perlu... Liana skrang still belajar lg pasal ISLAM...
Yana bole email Liana kalau ada apa2 nak cakap ye... timekasih...
childinstyle@gmail.com
SALAM...

Post a Comment