Thursday, October 29, 2009

makan2 uptown




sebut je makan2 takutttttttttttt gemukkkkkkkkk.memang dah gemuk pun diet2 je tak gak kurus malas dah nak pikir.malam minggu lepas pegi jalan2 uptown shah alam.saje jalan2 cuci mata.sampai pun dah lewat dalam kul 10 malam.parking penuh dah terpaksalah menapak.dahlah alya taknak dukung nak tunggu dia berjalan setahun kot baru sampai.kat sana tak lah shopping pun tgk2 handbag je sambil2 cuci mata tgk orang kan.ramai betul.kat sana kul 12 macam kul 8 malam.dah penat cuci mata makan jap kat gerai .makan pun dah dekat kul 12 malam.alya kul 12 pun sihat lagi mata dia tak mengantuk pun.kalu berjalan memang suka.

papadom






kawan2 suka tak tgk lakonan afdlin sauki.yana suke dia kelakar je.lepas lawak dia slumber je.........korang dah tgk papadom ke.sabtu lepas yana tengok.yana rasa last yana tgk wayang masa mengandungkan alya 7 bulan.sampai sekarang alya dah setahun 4 bulan baru dapat g lagi.Tu pun yana risau gak nak bawak alya g tgk wayang takut menangis malu gak.kang semua tgk kitaorg malulah.tapi alhamdulilah lah semua ok.yana belikan alya pop corn dia diamlah makan pop corn.dia tgk wayang tu sampai separuh gak lah pastu dia tido.apa lagi yana and husband pun tgk wayang dengan lega lah ...tetiba teringat zaman bercinta plak.....sonok kan..nak macam dulu2 boleh tak abang???

holiday bukit tinggi






hai my frenz yana dah boleh active blog balik sbb yana dah leh on line balik.kira yana arini dapatlah update blog yang dah bersawang ni.tahun ni hari raya bukan saje yana beraya kat kampung tapi yana beraya kat bukit tinggi.tapi bosan gak kat sini takde apa yang menarik.sepatutnya kitaorg bermalam 3 hari 2 malam tapi sbb bosan sangat satu malam je kitaorg dah bertolak balik.tempat pun tak sejuk.satu hari pusing2 kat situ dah cukup bosan dah.tapi ada gaklah tempat yang cantik nak ambik gambar kan.korang pernah pergi sana tak.korang rasa best tak.mungkin bagi yana cameron highland lagi best kot.sbb tu yana honeymoon pergi sana..........ehehehehh

Thursday, October 1, 2009

salam aiilfitri






assalamualaikum sume.sekarang ni yana baca blog semua meriah cite pasal raya.yana je belum ada mood nak post pasal raya.tapi arini tergerak nak post.sbb sejak balik cuti aritu asyik baca blog orang je pasal raya.Hari Raya ni memang meriah kan.sbb stahun sekali je.Tahun ni bagi yana and family meriah sikit dari tahun sebelum ni sbb alyalah.tahun ni dia dah tahu nak beraya.pakai baju raya.collect duit raya.banyak jugaklah collection duit raya alya..yana seperti tahun sebelum ni beraya rumah MIL dulu yelah kitaorang bukan orang jauh pun sekampung je.so pagi raya mesti rumah MIL dulu.nanti tengahari baru gerak pegi rumah mak yana dan bermalam kat sana.yana ada attach gambo2 hari raya ni.

;;