Thursday, January 21, 2010

Tag ni dah lama dah di tag kan kat aku tapi tak sempat2 nak buat...arini baru nak buat tag ni....walllet aku ni murah je malu nak tunjuk....dalam tu pun takde apa benda pun......kad2 biasa je kredit kad pun tak do......

tugasan yang telah diberikan kat aku....


1.Snap the picture of both inner and outer of your wallet





2.Introduce your wallet brand, price & where you buy

  • Brand - GMX
  • Price - tak ingat dah berapa tapi lepas less 70% dapat harga RM 35 (murah sajor)
  • place - Jusco Bukit Tinggi....
Dah masuk 2 tahun aku pakai.....ok lah wallet ni tak besar sangat senang aku nak bawak.....


3. Take out whatever inside your wallet.



  • kad bonuslink dah lama aku tak pakai tersimpan je dalam wallet aku.
  • kad puteri umno.hehhehe aku taklah kuat sangat berparti tapi orang yang bagi kat aku.aku ambik je lah...pakai nye pun idok.
  • ic aku lah dah kuning2 dah.....aku buat masa aku spm dulu....
  • student card masa aku belajar kat upm dulu.... simpan lagi buat kenangan.
  • kad ujian darah aku ...aku ambik darah tahun lepas.....
  • kad nikah aku.....senang kecik je nak bawak g mana2 pun senang....aku satu husband pun ada satu....
  • lesen aku lah....selalu tak perasan lesen dah expired.....mesti dah lepas seminggu expired baru perasan ...nasib baik tak kena saman....
  • CIMB card....gaji aku kat sini....
  • Maybank card aku saving kat sini....dgn selalu habis kan duit pakai maybank2 u sebab shopping online....
Tu je dalam wallet aku...tak banyak pun...memang aku tak suka wallet kembung2 ...biasa2 je...

ok cik farra aku dah siapkan tag aku...selesai..



aku pun nak tag gak lah kat orang lain....korang semua kena siapkan homework ni k....

hazad irwana
emilia
fieza
anis

Wednesday, January 20, 2010

surprise.........

memang betul2 best bezday tahun ni..ramai yang ingat. ramai yang wish...kawan2 family husband...memang sayang betul lah kat korang.....tak habis lagi cite pasal bezday...(ini yang last ok). cik abang celebrate lewat sikit sebab dia kerja jadi malam minggu je free.beli kek beli satey simple je...pastu makan satu family....walaupun simple tapi bermakna sangat ok....walaupun malam tu ada cerita sedih tapi lupa dah semua tu....cerita sedih apa?hmmm malam tu aku dgn husband g beli kek pastu hampir2 excident cik abang pun break emergency kek tu tergolek lah kat belakang....sian kek bezday aku burukkk.

pastu cik abang pun pujuk...dia jadi chef buat kek hehehh repair lah kek tu nak pujuk hatiku....so korang tengok lah kek aku yang tergolek.. hahah




kelakar kan tgk kek aku comot.hahhah tapi sedap sangat lupakan diet kejap....cik abang yang sentiasa disisi.....alya nak jugak tiup lilin dgn mama.pantang potong kek...semua dia ingat bezday dia....


aku meronggeng

Sempena bezday aku aritu aku ambik cuti ....aku keluar dengan kawan baik aku masa kat upm dulu....dia aku anggap macam adik aku sendiri lagipun mak ayah dia ni dah jadi mak ayah angkat aku.....kitaorg keluar pergi jusco bukit tinggi ingat nak pergi jCard kat bukit raja tapi macam tak sempat sebab keluar rumah pun dah lambat siap kan cik abang nak pergi keje....keluar tu berdua je cik abang aku tak ikut pun...dia keje..hari tu dia bagi line kat aku nak rasa free sikit....

kitaorg mula2 jumpa tu macam malu2 je tak tahu nak cakap apa.maklumlah lama tak jumpa..tapi lepas tu tak hengat gelak2 sampai tak pandang orang lain...kitaorg g tgk avatar.best gila cite tu walaupun lama tapi tak terasa lama pun.lepas tu kitaorg pergi makan kat laksa shack.teringin nak makan laksa sarawak.dah lama tak makan.dulu kat sarawak selalu makan.tapi bila dah lama tak makan macam tekak ni tak leh terima je nak makan.last2 tak habis....

member aku lah nak cari baju maklumlah dia tgh diet sekarang dah turun 10 kg ok dalam masa sebulan.nak cari baju lah kan.maklumlah dah kuwus.(aku sangat jelous ok)....dalam kul 6.30 kitaorg keluar dari situ.satu hari berjalan memang best sangat.cik abang pun tak kacau.petang tu masa nak balik baru call tanya balik bila....aku ni dah kawin dah beranak pun keluar dgn anak dara tak hengat ko.lupa sekejap....tapi best gila lah ingat masa zaman muda2 dulu....



kat mana je kitaorg bergambo.dah lama tak rasa mcmne.....
thanks izi present sandle tu.izi umur dah bertambah bila ko nak bertemu jodoh ni aku teringin nak tgk ko naik pelamin........untuk cik abang tersayang thanks untuk handbag tu k.....tahun depan nak lagi.....

Thursday, January 14, 2010

sungai congkak

salam....

dah lama aku peram gambar ni...tak tahu kenapa lah mood aku ni nak tulis malas sangat...sekarang rajin bukak facebook je.lagipun kadang2 sibuk wat keje nak tulis entry pun lupa....
tangguh2 last2 arini nak tulis gak sebab facebook slow nak bukak arini.hahhah..

cerita sungai congkak ni aku pegi dgn family aku ...bawak mak mertua sekali .dah lama teringin nak pergi tapi tak pergi2 sebab alya kecik lagi ni dah besar leh lah bawak...tapi dia takut air lah asyik nak berdokong je.sabo jelah...tapi aku saja je masuk kan dia kat air biar dia berani sikit....mula2 tu jerit2 lah tapi lama2 ok dah.suka sampai taknak naik dah.sampai mak mertua panggil suh naik sebab takut alya selsema plak.dia ni sensitif sikit.....





budak2 ni paling suka sekali mandi sampai lupa nak makan....budak2 ni anak akak aku diaorang lah yang suka layan alya....mak2 budak ni keje nya makan je mana semua tak demoks..hahhahah

Wednesday, January 13, 2010

umur bertambah lagi





Happy bezday to me ...... happy bezday to me......happy bezday to me.....happy bezday to me...
bukan ari ni tapi esok.....tak sabar nak tiup lilin....esok aku bercuti sbb nak g celebrate dgn my best friend memang aku dah kenal lama.dah macam adik aku dah budak ni.....kitaorg nak outing berdua je esok.boleh lah enjoysssssssss....ehheh esok aku akan publish k....husband kerja jadi nya g lah dgn orang lain.husband celebrate tunggu weekend k.Bezday kawan aku ni sehari je selepas aku so bolehlah sekali kan.sebenarnya keluar tu pun bukan niat nak g celebrate pun ...kitaorg memang nak jumpa sbb dah lama tak jumpa macam jauh je kitaorg ni kan....sorang kan subang sorang kat banting....

esok genap lah umur aku 17 tahun..hahhaha perasan lebih ini budak....taklah 27 tahun takyah rahsiakan umurlah sedar diri dah tua...lagi 3 tahun je nak masuk 30 tahun....wawawa banyak tak buat lagi umur dah bertambah...anak baru sorang macamne ni.....banyak aku tak settle lagi ni wei....sempat ke nak buat semua ni....ptptn tak settle lagi,anak tak tambah lagi.kurus kan badan belum berjaya lagi...menjahit lum pandai lagi...ehhhe banyak lagi ni...

disebabkan aku lahir bulan 1 kan jadi setiap tahun baru cepat je umur aku bertambah..takpelah cepat matang kan....aku ni sebenarnya tak kisah pun bezday2 ni...orang tak ingat pun takpe tapi kalu husband kena WAJIB INGAT ok....kalu tak ingat tido luar....hahha ganas nya taklah aku sekejam itu ok.....abang takyah bagi hadiah pun takpe sebab dah besar2 mcmne malulah nak hadiah tapi kalu bagi kete merc ke handbag macam dato' ct ke ok gak.....ahhah nak kena lempang kang laki aku tinggal baju dalam je kang semua dah gadai....hehehh lainlah kalu laki aku mcm dato' k.jangan nak perasan k.walau apa pun abang tetap husband yang ayang sayang sampai bila2 .....

alya tak sihat

Minggu lepas adalah minggu yang mencabar bagi aku menjadi seorang yang digelar mama.bukan tak kuat atau tak sabar....tapi memang lumrah bagi seorang wanita yang bergelar mama bila anak sakit...4 hari alya asyik berak2 je....penat aku..kadang malam tu batuk2 sampai muntah...2 pagi kadang2 aku terjaga sbb alya batuk sampai muntah penuh satu cadar..dah kena tukar cadar lap pakai sabun sembur febreez kalu bau muntah ni memang wangi sangat kalu kita biarkan....

tak cukup dgn berak2 batuk selsema pastu yang pelik nya kaki alya selalu sakit....tak tahulah dia tidur tu selalu suh aku urut...terpaksalah aku berjaga urut2 kaki dia.kadang tu kalu dah mengantuk sangat aku urut sambil pejam mata.aku berhenti je urut mula lah mulut alya tu nak merengek....sampai satu malam aku tak tido last2 mama dia gak yang kena cuti...

aku dah bawak dah g klinik......tapi tak baik gak....jadi sebab terlalu risau dgn penyakit yang macam2 sekarang ni.H1N1 jadi aku ajak gak husband g hospital gak.takut kan macam2 leh terjadi....

tapi alhamdullilah lepas 2 hari tu macam ok.berak2 pun dah takde.batuk selsema pun takde.sakit2 kaki pun takde.mungkin alya demam lepas cucuk yang last ari tu kot setahun setengah.....

dugaan tul kita sebagai ibu bapa ni.....kalu anak sakit nak keje pun hati tak tenang....kalu alya dah besar nanti kenalah kenang jasa mama dgn ayah nak membesarkan alya....kenalah jadi anak yang baik ...Amin...



muka budak sakit....aktif macam tak sakit je...tengah tunggu doktor panggil masa ni.kat klinik...

Monday, January 11, 2010

kenangan lalu

salam.....

Tadi bukak email lama2 tahun 2007 dalam tu banyak gambo husband yana masa dia kena dok sebulan kat korea...masa tu yana ingat masa dia pergi yana mengandung 4 bulan lebih....sedih jangan cakaplah ari2 menangis.ehehhh kalu cik abang call jangan cakap lah basah baju tu penuh dgn air mata.heheh dulu baru kahwin kan memanglah manja2 konon....sekarang hmmm dah lama kahwin ok kot kalu kena tinggal lagi sbb dah ada anak......bukak mail tadi bacalah lah balik chat dgn husband masa dia kat korea....bukan main lagi sayang lah i love u lah.tapi seronok gak kadang2 bila terbaca balik boleh tersenyum baca sorang2.... ni gambo masa zaman kekurusan
suamiku... sekarang sudah boncet sikit kat depan.sorry ye bang dulu bolehlah sekarang abang pun dah demoksss.....hehehe samalah kita ye....


Thursday, January 7, 2010

Salam.......... rasa nya blog yana ni macam dah bersawang je....ni dah masuk tahun baru dah tak tulis entry pun.mood nak menulis tu macam takde je malas tul .....sebelum terlambat Selamat Tahun Baru....semoga azam tahun baru korang tercapai.....Azam tahun baru yana ingat nak tambah anak tahun ni ehehh tapi kena tangguh dulu sebab alya kecik lagi lagipun husband yana sekarang terlalu bz sangat sampai kitaorg jumpa pun seminggu sekali je....jadi kalu pregnant sekarang yana banyak kena sorang... sedih je...

Yana dah bincang dah dengan husband so kitaorang decide next year baru nak pregnant...biarlah masa kitaorg ni teratur dulu....lagipun tahun ni husband banyak sangat kerja dengan kerja dia yang seperti biasalah tambah lagi kerja partime project dia lagi kadang2 dia terus je bermalam kat office tak balik rumah...nak cakap bosan tu memang lah terlalu bosan nasib baik ada alya tolong teman kalu sorang2 tak tahulah.Weekend je memang kitaorg habiskan masa bersamalah.

Selain tu azam tahun baru yana nak kumpul duit lagi banyak dari tahun 2009. boleh plak macam tu.....yelah sbb tahun 2010 ni husband pun keje macam dah tak tahu siang dan malam. so bolehlah menyimpan lebih.... kalu leh tahun ni yana and husband nak pindah rumah sendiri... dah lama idamkan nak duduk sendiri....InsyaAllah kalu ada rezeki kitaorang duduk rumah sendiri tahun ni.korang doakan lah....so kalu semua tu dah ada rumah dah ada duit dah cukup baru lah leh tambah baby lagi satu kan.heheheheh semoga azam yana tercapai.....Amin...

Wednesday, January 6, 2010

weekend yang best

Salammmmmmm......

lama tak menulis rasanya otak pun dah beku.tangan pun dah keras2 dah nak menaip.weekend ari tu yana betul2 tak dok rumah langsung ari2 dok keluar je maklumlah cik abang tu tgh ada mood nak melayan aku ni.nak g mana cakap je comform bawakkan.tak tahulah nape tapi bagus gak kalu selalu macam tu....Padahal masa tu husband tgh sakit mata.terpaksalah ke mana saja tak kira pagi ke petang ke malam ke kena lah pakai sunglases takut berjangkit kat kitaorg ni lagi2 si kecil tu kang kena sakit mata melalak je plak pening pale...pagi yana dah keluar....cik abang tye nak pergi mana yana cakap nak g nilai 3 jap sebab nak beli tilam untuk alya.tetiba member office call cakap jalan olak lempit menghala ke nilai ada tanah mendap so memang jem gila.jadi cancel lah nak g sana terus je ke jusco.


ni gambo alya sekarang kalu nak suh bergambo je mencangkung tak tahulah nape ..jalan lama sikit mesti dia nak duduk tak kira lah kaki lima ke lantai ke.geram tgk.....jalan2 shopping2 makan2 pastu balik lah......malam singgah jap giant beli barang keperluan alya .pastu terus g uptown shah alam....




husband dok sibuk tgk barang kitaorg berdua ni dok mengikut je,tapi memang penatlah dari pagi sampai malam..balik umah dalam kul 11 malam baru sampai.rasa macam nak patah dah kaki ni.alya dah selamat dah tido....



hari ahad tu kakak yana minta tolong husband yana tolong hantar anak dia balik asrama sbb isnin dah start sekolah kan lagipun abang ipar yana kerja.so balik je hantar anak buah yana g asrama mak yana ajak g jalan2 jap.yang atas tu anak buah yana ,budak berdua tu memang suka melayan alya..alya apa lagi kalu ada budak berdua ni sukalah nak minta dokong lah ajak main lah....hari tu alya dapat basikal baru.ayah belikan....memang dah lama nak belikan...tapi basikal tu macam besar sikit je.tak sampai kaki dia.nak mengayuh lagilah tak pandai lagi....




balik je terus je main basikal baru tu... bangun tido pun terus je capai basikal....tgk gaya dia naik basikal boleh sambil cakap kat hp.bahaya tu kang kena saman.hahhah.....abaikanlah gambo baju kotor satu bakul kat belakang tu ye.....memang tak sempat nak membasuh pun.....tu baru bakul baju mama dgn ayah je.bakul baju laya lagi satu bakul kat luar.memang pemalas lah ko ni.....

;;